200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

Teendők:

1. A plébánián kell bejelenteni a halálesetet, kérni az egyházi temetést és az anyakönyvi bejegyzéshez szükséges adatokat meg kell adni.

2. Megállapodni a temetés és a gyászmise időpontjában.

3. A gyásszertartás stóladíja a helyi egyházközség egyik bevétele, amiből a vallási és hitéletet tartjuk fenn, így ezt a díjat a plébánián kell megfizetni.

4. Megbeszélni minden olyan személyes mozzanatot, amivel a szertartás a lehetőségekhez mérten bensőségessé személyessé tehető.

5. Megbeszélni a kántorral a búcsúztatót, illetve átadni neki a megírt szöveget.

6. Lehetőség van más papot is hívni, aki a szertartást elvégzi, de mindenképpen csak a helyi plébánossal való egyeztetés, és az engedély megadása után.

7. Más felekezetű elhunyt temetését csak abban az esetben vállajuk, ha ez a család kifejezett kívánsága, és ha a temetés tényét a más felekezetű lelkipásztornak személyesen is bejelentik.

Fontos! A temetkezési vállalatoknak nincs joguk katolikus egyházi szertartású temetést szervezni, azt mindig a helyileg illetékes plébánossal kell intézni. Ilyen szolgáltatásért befizetett díjjal kapcsolatban a Plébániát nem terheli semmilyen felelősség. 

Harangozást kérni csak egyházi szertartás esetén van lehetőség, polgári temetésénél nem!!!

SZOMBATON, VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPON, MÉG MÁS PAP KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL SEM VÁLLAL A PLÉBÁNIA TEMETÉSI SZERTARTÁST, ILLETVE ILYEN SZERTARTÁSHOZ ENGEDÉLYT NEM AD.

 


"Tudnunk kell, hogy a temetés nem "kegyeleti szolgáltatás", hanem szent szertartás, amelyben az Egyház imája kíséri az elhunytat Isten színe elé, és könyörög érte  a Mindenség Urához, és Bírájához. A gyászolókat pedig Krisztus feltámadásának emlékezetével vígasztalja, hitükben megerősíti, és életük értelmére rámutatva, szent komolyságra inti őket."

Így a szertartás végzője, és a kántor sem kötelezhető olyan cselekedetre, amely az Egyház szertartását megzavarná, vagy nevetségessé tenné. Ez a búcsúztató szövegére, a zenei szolgálatra, és a szertartás nem kötöt szövegeire is vonatkozik! Kérjük a kedves testvéreket, hogy ezt a búcsúztató megírásakor, és a szertartás megbeszélésekor is tartsák szemük előtt.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!