200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

Teendők:

1. A plébánián kell bejelenteni a halálesetet, kérni az egyházi temetést és az anyakönyvi bejegyzéshez szükséges adatokat meg kell adni.

2. Megállapodni a temetés és a gyászmise időpontjában.

3. A gyásszertartás stóladíja a helyi egyházközség egyik bevétele, amiből a vallási és hitéletet tartjuk fenn, így ezt a díjat a plébánián kell megfizetni.

4. Megbeszélni minden olyan személyes mozzanatot, amivel a szertartás a lehetőségekhez mérten bensőségessé személyessé tehető.

5. Megbeszélni a kántorral a búcsúztatót, illetve átadni neki a megírt szöveget.

6. Lehetőség van más papot is hívni, aki a szertartást elvégzi, de mindenképpen csak a helyi plébánossal való egyeztetés, és az engedély megadása után.

7. Más felekezetű elhunyt temetését csak abban az esetben vállajuk, ha ez a család kifejezett kívánsága, és ha a temetés tényét a más felekezetű lelkipásztornak személyesen is bejelentik.

Fontos! A temetkezési vállalatoknak nincs joguk katolikus egyházi szertartású temetést szervezni, azt mindig a helyileg illetékes plébánossal kell intézni. Ilyen szolgáltatásért befizetett díjjal kapcsolatban a Plébániát nem terheli semmilyen felelősség. 

Harangozást kérni csak egyházi szertartás esetén van lehetőség, polgári temetésénél nem!!!

SZOMBATON, VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPON, MÉG MÁS PAP KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL SEM VÁLLAL A PLÉBÁNIA TEMETÉSI SZERTARTÁST, ILLETVE ILYEN SZERTARTÁSHOZ ENGEDÉLYT NEM AD.

 


"Tudnunk kell, hogy a temetés nem "kegyeleti szolgáltatás", hanem szent szertartás, amelyben az Egyház imája kíséri az elhunytat Isten színe elé, és könyörög érte  a Mindenség Urához, és Bírájához. A gyászolókat pedig Krisztus feltámadásának emlékezetével vígasztalja, hitükben megerősíti, és életük értelmére rámutatva, szent komolyságra inti őket."

Így a szertartás végzője, és a kántor sem kötelezhető olyan cselekedetre, amely az Egyház szertartását megzavarná, vagy nevetségessé tenné. Ez a búcsúztató szövegére, a zenei szolgálatra, és a szertartás nem kötöt szövegeire is vonatkozik! Kérjük a kedves testvéreket, hogy ezt a búcsúztató megírásakor, és a szertartás megbeszélésekor is tartsák szemük előtt.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!