200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

Teendők:

1. A plébánián kell bejelenteni a halálesetet, kérni az egyházi temetést és az anyakönyvi bejegyzéshez szükséges adatokat meg kell adni.

2. Megállapodni a temetés és a gyászmise időpontjában.

3. A gyásszertartás stóladíja a helyi egyházközség egyik bevétele, amiből a vallási és hitéletet tartjuk fenn, így ezt a díjat a plébánián kell megfizetni.

4. Megbeszélni minden olyan személyes mozzanatot, amivel a szertartás a lehetőségekhez mérten bensőségessé személyessé tehető.

5. Megbeszélni a kántorral a búcsúztatót, illetve átadni neki a megírt szöveget.

6. Lehetőség van más papot is hívni, aki a szertartást elvégzi, de mindenképpen csak a helyi plébánossal való egyeztetés, és az engedély megadása után.

7. Más felekezetű elhunyt temetését csak abban az esetben vállajuk, ha ez a család kifejezett kívánsága, és ha a temetés tényét a más felekezetű lelkipásztornak személyesen is bejelentik.

Fontos! A temetkezési vállalatoknak nincs joguk katolikus egyházi szertartású temetést szervezni, azt mindig a helyileg illetékes plébánossal kell intézni. Ilyen szolgáltatásért befizetett díjjal kapcsolatban a Plébániát nem terheli semmilyen felelősség. 

Harangozást kérni csak egyházi szertartás esetén van lehetőség, polgári temetésénél nem!!!

SZOMBATON, VASÁRNAP ÉS ÜNNEPNAPON, MÉG MÁS PAP KÖZREMŰKÖDÉSÉVEL SEM VÁLLAL A PLÉBÁNIA TEMETÉSI SZERTARTÁST, ILLETVE ILYEN SZERTARTÁSHOZ ENGEDÉLYT NEM AD.

 


"Tudnunk kell, hogy a temetés nem "kegyeleti szolgáltatás", hanem szent szertartás, amelyben az Egyház imája kíséri az elhunytat Isten színe elé, és könyörög érte  a Mindenség Urához, és Bírájához. A gyászolókat pedig Krisztus feltámadásának emlékezetével vígasztalja, hitükben megerősíti, és életük értelmére rámutatva, szent komolyságra inti őket."

Így a szertartás végzője, és a kántor sem kötelezhető olyan cselekedetre, amely az Egyház szertartását megzavarná, vagy nevetségessé tenné. Ez a búcsúztató szövegére, a zenei szolgálatra, és a szertartás nem kötöt szövegeire is vonatkozik! Kérjük a kedves testvéreket, hogy ezt a búcsúztató megírásakor, és a szertartás megbeszélésekor is tartsák szemük előtt.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!