200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címerének leírása

A pitvarosi Plébánia címere háromszögletű pajzs, amelyet négy mezőre osztottunk. A bal felső mezőben a plébániatemplom  titulusának a Nagyboldogasszonynak stilizált ábrázolásai láthatók: zöld hármas halom, amelynek középső dombja szintén három kis halomban végződik. Ebből három virágú, zöld szárú fehér liliom emelkedik ki, a tisztaság jelképe, Szűz Mária tisztaságára utal. Mögötte a fekete apostoli kettős kereszt emelkedik, amely Magyaroszág ősi kapcsolatát fejezi ki Szűz Máriával. A liliom tövétől, a hármas halom aljáig kék kiszélesedő folyó halad, amely a Marost, amely mellett élünk (és a Dunát, ahonnan a pitvarosi hívek ősei származnak) jelképezi. A kettős kereszt bal oldalán a Nap és a Hold ábrázolása látható, jobbján pedig a tizenkét csillagból álló kör, a Jelenések Könyvére utal, amely úgy ábrázolja Máriát, mint a Napba öltözött Asszonyt, akinek lába alatt a Hold és feje körül tizenkét csillagból álló koszorú.

A címerpajzs jobb felső mezőjében felül, egy vörös tégla, arany vakolókanállal látható, alatta lánc húzódik. Ezek a jelképek a templom építésére utalnak, a lánc pedig arra, hogy a templomépítés jelképesen és ténylegesen is rabságban történt. Jelképesen azért mert szülőhelyükről elhozott őseink emelték a templomot, ténylegesen azért mert az 50 - es években, a kommunizmus alatt épült, amelynek ideje alatt a szellem rabságban volt. Ez alatt a mező közepén fehér pergamenen, - amely a Szentírást jelképezi -, egymásba fonódó szívek láthatók. Ez egyrészt a pitvarosi hívek egymás iránti elköteleződését, és összetartását jelképezi, másrészt az Isten iránti hűségünket szimbolizálja.

A címerpajzs, bal alsó mezőjében a magyyarságunk másik jele az Árpádsávos osztás vörös és ezüstje jelenik meg, míg a jobb alsó mezőben a fehér - kék -vörös, a szlovák zászló alapszínei arra emlékeztetnek, hogy a pitvarosi emberek valódi szülőföldje jelen pillanatban Szlovákiában található.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!