200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címerének leírása

A pitvarosi Plébánia címere háromszögletű pajzs, amelyet négy mezőre osztottunk. A bal felső mezőben a plébániatemplom  titulusának a Nagyboldogasszonynak stilizált ábrázolásai láthatók: zöld hármas halom, amelynek középső dombja szintén három kis halomban végződik. Ebből három virágú, zöld szárú fehér liliom emelkedik ki, a tisztaság jelképe, Szűz Mária tisztaságára utal. Mögötte a fekete apostoli kettős kereszt emelkedik, amely Magyaroszág ősi kapcsolatát fejezi ki Szűz Máriával. A liliom tövétől, a hármas halom aljáig kék kiszélesedő folyó halad, amely a Marost, amely mellett élünk (és a Dunát, ahonnan a pitvarosi hívek ősei származnak) jelképezi. A kettős kereszt bal oldalán a Nap és a Hold ábrázolása látható, jobbján pedig a tizenkét csillagból álló kör, a Jelenések Könyvére utal, amely úgy ábrázolja Máriát, mint a Napba öltözött Asszonyt, akinek lába alatt a Hold és feje körül tizenkét csillagból álló koszorú.

A címerpajzs jobb felső mezőjében felül, egy vörös tégla, arany vakolókanállal látható, alatta lánc húzódik. Ezek a jelképek a templom építésére utalnak, a lánc pedig arra, hogy a templomépítés jelképesen és ténylegesen is rabságban történt. Jelképesen azért mert szülőhelyükről elhozott őseink emelték a templomot, ténylegesen azért mert az 50 - es években, a kommunizmus alatt épült, amelynek ideje alatt a szellem rabságban volt. Ez alatt a mező közepén fehér pergamenen, - amely a Szentírást jelképezi -, egymásba fonódó szívek láthatók. Ez egyrészt a pitvarosi hívek egymás iránti elköteleződését, és összetartását jelképezi, másrészt az Isten iránti hűségünket szimbolizálja.

A címerpajzs, bal alsó mezőjében a magyyarságunk másik jele az Árpádsávos osztás vörös és ezüstje jelenik meg, míg a jobb alsó mezőben a fehér - kék -vörös, a szlovák zászló alapszínei arra emlékeztetnek, hogy a pitvarosi emberek valódi szülőföldje jelen pillanatban Szlovákiában található.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaroS Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Gyere és csatlakozz a -Karstjäger- magyar airsoft csapatába!    *****    Szoba gyerekkel kiadó film meg tekinthetõ gportálon klikk ide!    *****    Simonyi ingatlan Debrecen Eladó luxus lakások, házak, telkek, üzletek, lakóparki ingatlanok. Simonyi ingatlan Debrecen    *****    Ajándékozz Horoszkópot! Lepd meg szeretteidet egy Személyre szóló asztrológiai elemzéssel és 1 éves elõrejelzéssel.    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie, ehhez adok én,sok segítséget. Fordulj hozzám bizalommal!    *****    Az asztrológia sok segítséget ad az élet minden területén, de képzett, tapasztalt asztrológus kell hozzá, keress meg!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,konzultáció.Tájékoztatás az oldalon! látogass,meg!!!    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Bérkalkulátor    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    Infrashape Horizontal fitness stúdió Debrecen    *****    too young and innocent | an aegyo queen | twice | neo culture technology    *****    LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA! Regisztrálj oldalamra és én segítelek elsajátítani az asztrológia tudományát!    *****    Tanuld nálam az asztrológiát teljesen ingyen, vagy kérj részletes asztrológiai elemzést „BECSÜLET KASSZÁS” alapon!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    Születési horoszkóp,3 év elõrejelzés,párkapcsolati elemzés ingyenes konzultáció,tájékoztatás az oldalon! kattints ide!!!    *****    Bûbájos Boszorkák - Charmed - Hírek - Extrák - Érdekességek - Charmed - Bûbájos boszorkák - Sok - sok infó - Charmed -    *****    Pénzkeresés az Interneten! Csak is kipróbáld, tesztelt módszerekkel, melyek tényleg fizetnek!