200x200
Caritas Hungarica helyi csoportja
 
Rózsafüzér Társulat
 
Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége
 
Mária Légió helyi csoportja
 
PLÉBÁNIA HIVATAL
 
A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címere
 
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Pitvaros
 
Csanádalberti
 
Látogatóink
Indulás: 2009-07-08
 
Templomunk és plébániánk története idegen nyelveken
 
Gúta - az őshaza
 
Tallós
 
Negyed - Pozsonyvezekény
 
Hidaskürt - Felső- és Alsószeli
 
Képviselőtestület
 
Kitekintés
 
Zene
 
VENDÉGKÖNYV
 
Templom felújítás, bővítés és toronyépítés pro
 

A pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia címerének leírása

A pitvarosi Plébánia címere háromszögletű pajzs, amelyet négy mezőre osztottunk. A bal felső mezőben a plébániatemplom  titulusának a Nagyboldogasszonynak stilizált ábrázolásai láthatók: zöld hármas halom, amelynek középső dombja szintén három kis halomban végződik. Ebből három virágú, zöld szárú fehér liliom emelkedik ki, a tisztaság jelképe, Szűz Mária tisztaságára utal. Mögötte a fekete apostoli kettős kereszt emelkedik, amely Magyaroszág ősi kapcsolatát fejezi ki Szűz Máriával. A liliom tövétől, a hármas halom aljáig kék kiszélesedő folyó halad, amely a Marost, amely mellett élünk (és a Dunát, ahonnan a pitvarosi hívek ősei származnak) jelképezi. A kettős kereszt bal oldalán a Nap és a Hold ábrázolása látható, jobbján pedig a tizenkét csillagból álló kör, a Jelenések Könyvére utal, amely úgy ábrázolja Máriát, mint a Napba öltözött Asszonyt, akinek lába alatt a Hold és feje körül tizenkét csillagból álló koszorú.

A címerpajzs jobb felső mezőjében felül, egy vörös tégla, arany vakolókanállal látható, alatta lánc húzódik. Ezek a jelképek a templom építésére utalnak, a lánc pedig arra, hogy a templomépítés jelképesen és ténylegesen is rabságban történt. Jelképesen azért mert szülőhelyükről elhozott őseink emelték a templomot, ténylegesen azért mert az 50 - es években, a kommunizmus alatt épült, amelynek ideje alatt a szellem rabságban volt. Ez alatt a mező közepén fehér pergamenen, - amely a Szentírást jelképezi -, egymásba fonódó szívek láthatók. Ez egyrészt a pitvarosi hívek egymás iránti elköteleződését, és összetartását jelképezi, másrészt az Isten iránti hűségünket szimbolizálja.

A címerpajzs, bal alsó mezőjében a magyyarságunk másik jele az Árpádsávos osztás vörös és ezüstje jelenik meg, míg a jobb alsó mezőben a fehér - kék -vörös, a szlovák zászló alapszínei arra emlékeztetnek, hogy a pitvarosi emberek valódi szülőföldje jelen pillanatban Szlovákiában található.

Információk a szentségkiszolgáltatásról
 
Eseménynaptár
 
Hittanosoknak
 
Élő Víz - plébániai újság megtekinthető példányai
 
Msgr. Kondé Lajos atya, a szegedi Dóm esperes-plébánosa, pasztorális helynök, Pitvaros díszpolgára
 
Katona Pál c. esperes Plébániánk szülötte
 
Videók a Youtube -on
 
Katolikus sajtó oldalak
 
Fiataloknak
 
Fotógaléria
 
Pontos idő
 
Katolikus rádiók a világhálón
 
KÉP ARCHIVUM
 

Felhívjuk minden látogató figyelmét arra, hogy az oldalon található anyagok a pitvarosi Nagyboldogasszony Plébánia tulajdonát képezik, azok más médiumban (újság, napilap, havilap, internetes portál, rádió és televízió, illetve itt fel nem sorolt egyéb médiumok) való felhasználására csak a Plébánia írásbeli engedélyével van lehetőség, ellenkező esetben a hatályos Polgári Törvénykönyv vonatkozó rendelkezései szerint fogunk eljárni. 

 


LÉGY A MAGAD ASZTROLÓGUSA és segíts másoknak is az asztrológia tanaival!    *****    Társszerkesztõket keresek a dakotajohnson.tk újranyitásához.Ha érdekel és szeretnél jelentkezni kattints a részletekért!    *****    Április 22. a Föld napja! Az ünnep alkalmából cifraszûrös juhászlegény vár benneteket a Mesetárban! Nézzetek be hozzánk!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!    *****    Egy jégkorong-rajongó lelkészgyakornok lány blogja - ha van kedved, nézz be, szeretettel látlak :) Gréti    *****    Minden Kedves látogatómat szeretettel várom Asztrológia oldalamon, ahol az oktatás INGYENES, az elemzés BECSÜLET-KASSZÁS    *****    Ayang Avagy milye is a világ az én szememmel    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    BOOKISLAND -> A könyvek birodalma elvezet a képzeletünk világába! <- BOOKISLAND    *****    KUTYA VS MACSKA, MELYIK AZ OKOSABB? SZAVAZZ! FÉLSZ A ROBOTOKTÓL, VAGY SEM? MONDD EL! KUTYA VS MACSKA!KUTYA VS MACSKA!!!!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Online Gyermekáruház és bababolt Több ezer termékkel olcsón, országos kiszállítással!    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Supernatural - Odaát - 13. Évad - Extrák - Infók - Érdekességek - Odaát - Supernatural - 13.ÉVad - Supernatural - Odaátv    *****    Készítsük el együtt a születési horoszkópodat, látogass el az oldalamra és nézd meg a részleteket. Szeretettel várlak!!!    *****    Adóbevallás 2018 ! 17SZJA - 1753any adónyilatkozat letöltés szja adóbevalláshoz    *****    Részletes személyiség és sors analízis, ajándék 3 év elõrejelzéssel,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid!    *****    BOOKISLAND -> A könyvek szigete, ahol ötletet kaphatsz egy jó könyvhöz <- BOOKISLAND    *****    Rendeld meg asztrológiai elemzésed,nagyon kedvezõ feltételekkel,találkozzunk az oldalamon és válassz a sok lehetõségbõl!    *****    Asztrológiai tanácsadás, részletes elemzésekkel, a legkedvezõbb áron és teljesen ingyenes konzultáció, idõkorlát nélkül!